dc.contributor.advisor |
Česlová, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Nedopilová, Iva
|
|
dc.date.accessioned |
2009-07-03T11:40:40Z |
|
dc.date.available |
2009-07-03T11:40:40Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/34078 |
|
dc.description.abstract |
První část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku. |
cze |
dc.format |
73 s. |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
green tea |
eng |
dc.subject |
Phenolic Compounds |
eng |
dc.subject |
Antioxidant Activity |
eng |
dc.subject |
HPLC |
eng |
dc.subject |
HPLC/MS |
eng |
dc.subject |
zelený čaj |
cze |
dc.subject |
Fenolické látky |
cze |
dc.subject |
Antioxidační aktivita |
cze |
dc.subject |
HPLC |
cze |
dc.subject |
HPLC/MS |
cze |
dc.title |
Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji |
cze |
dc.title.alternative |
Analysis of phenolic compounds in green tea |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Beňová, Blanka |
|
dc.date.accepted |
2009 |
|
dc.description.abstract-translated |
The first part of the thesis was focused on the determination of an antioxidant activity of phenolic compounds in green tea. Three methods, ABTS, DPPH and FRAP, were used for this purpose.In the second part of the thesis the HPLC separation of phenolic compounds in green tea was optimized. Further, the phenolic compounds contained in green tea were identified by the optimized HPLC method combined with UV detection and mass spectrometry with atmospheric pressure chemical ionization. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D20045 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |