Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Česlová, Lenka
dc.contributor.author Nedopilová, Iva
dc.date.accessioned 2009-07-03T11:40:40Z
dc.date.available 2009-07-03T11:40:40Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/34078
dc.description.abstract První část práce byla zaměřena na stanovení antioxidační aktivity fenolických látek obsažených v zeleném čaji pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP.V druhé části práce byla nejdříve optimalizována HPLC separace fenolických látek obsažených v zeleném čaji, poté byla optimalizovaná separace využita pro identifikaci těchto fenolických látek pomocí spojení HPLC s UV detektorem a hmotnostním spektrometrem s chemickou ionizací za atmosférického tlaku. cze
dc.format 73 s. cze
dc.format.mimetype application/pdf cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení cze
dc.subject green tea eng
dc.subject Phenolic Compounds eng
dc.subject Antioxidant Activity eng
dc.subject HPLC eng
dc.subject HPLC/MS eng
dc.subject zelený čaj cze
dc.subject Fenolické látky cze
dc.subject Antioxidační aktivita cze
dc.subject HPLC cze
dc.subject HPLC/MS cze
dc.title Analýza fenolických látek obsažených v zeleném čaji cze
dc.title.alternative Analysis of phenolic compounds in green tea eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee Beňová, Blanka
dc.date.accepted 2009
dc.description.abstract-translated The first part of the thesis was focused on the determination of an antioxidant activity of phenolic compounds in green tea. Three methods, ABTS, DPPH and FRAP, were used for this purpose.In the second part of the thesis the HPLC separation of phenolic compounds in green tea was optimized. Further, the phenolic compounds contained in green tea were identified by the optimized HPLC method combined with UV detection and mass spectrometry with atmospheric pressure chemical ionization. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Ing. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D20045
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet