dc.contributor.advisor |
Husáková, Lenka |
|
dc.contributor.author |
Nedělková, Iva
|
|
dc.date.accessioned |
2009-07-03T11:26:54Z |
|
dc.date.available |
2009-07-03T11:26:54Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/34053 |
|
dc.description.abstract |
Práce byla zaměřena na optimalizaci základních parametrů mikrovlnného rozkladu a složení směsi rozkladných činidel pro vybrané typy potravinových vzorků s cílem dosažení maximální účinnosti rozkladu a omezení interference matrice z hlediska použití techniky o-TOF-ICP-MS. |
cze |
dc.format |
74 s. |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Bez omezení |
cze |
dc.subject |
food samples |
eng |
dc.subject |
microwave digestion |
eng |
dc.subject |
spectral and non-spectral interference |
eng |
dc.subject |
o-TOF-ICP-MS |
eng |
dc.subject |
potravinové vzorky |
cze |
dc.subject |
mikrovlnná mineralizace |
cze |
dc.subject |
spektrální a nespektrální interference |
cze |
dc.subject |
o-TOF-ICP-MS |
cze |
dc.title |
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS |
cze |
dc.title.alternative |
Optimization of microwave digestion for multi-elementary analysis of food samples by o-TOF-ICP-MS |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
Krejčová, Anna |
|
dc.date.accepted |
2009 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis focused on the optimization of basic parameters of the microwave decomposition and the composition of a mixture of degradation reagents for selected types of food samples with the aim to reach maximal effectiveness of the decomposition process and to limit matrix interference using o-TOF-ICP-MS technique. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D20044 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |