dc.contributor.advisor |
Královský, Josef |
|
dc.contributor.author |
Marcaníková, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2008-11-02T10:46:28Z |
|
dc.date.available |
2008-11-02T10:46:28Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/30141 |
|
dc.description.abstract |
Vlastnosti mléka se rozdělují na fyzikálně-chemické, optické a organoleptické. Reakce založené na reakci mezi kyselinou a zásadou za přítomnosti acidobazického indikátoru se nazývají acidobazické titrace. Polarimetrie je optická metoda založená na měření úhlu otočení roviny polarizovatelného světla opticky aktivní látkou. |
cze |
dc.format |
46 s. |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.subject |
mléko |
cze |
dc.subject |
sušené mléko |
cze |
dc.subject |
titrační kyselost |
cze |
dc.subject |
polarimetrie |
cze |
dc.subject |
acidobazické titrace |
cze |
dc.title |
Stanovení titrační kyselosti mléka a mléčného cukru ve vzorcích mléka |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of titrating acidity of milk and milk sugar in samples of milk |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2008 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Theoretical part of the thesis is focused on description of separate components and characteristics of milk. Further, the principles of acidobasic titrations, optical method - polarimetry and the principle of determination of glycides are described for dried milk. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D19377 |
cze |
dc.identifier.signature |
D19377 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |