Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou
Bakalářská práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2008
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell.
Rozsah stran
36 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
Chemie a technická chemie
Studijní program
Chemie a technická chemie
Signatura tištěné verze
D19365
D19365
D19365
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
Kapilární elektroforéza, micelární elektrokinetická chromatografie, aminokyseliny, nápoje, Capillary electrophoresis, micellar electrokinetic chromatography, amino acids, beverages