Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou

Show simple item record

dc.contributor.advisor Česla, Petr
dc.contributor.author Charouzová, Michaela
dc.date.accessioned 2008-11-02T10:18:00Z
dc.date.available 2008-11-02T10:18:00Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/29893
dc.description.abstract Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou aminokyselin v nápojích pomocí kapilární elektroforézy. Byla zpracována literární rešerše, ve které jsou uvedeny nejvyužívanější elektroforetické metody pro analýzu aminokyselin v nápojích. Mezi podmínky významně ovlivňující separaci aminokyselin patří teplota, napětí a vlnová délka při UV detekci. Na základě zvolené metody z literatury byl v experimentální části analyzován obsah aminokyselin fenylalaninu a tyrosinu ve vzorcích piva Gambrinus a Pilsner Urquell. cze
dc.format 36 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject Kapilární elektroforéza cze
dc.subject micelární elektrokinetická chromatografie cze
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject nápoje cze
dc.subject Capillary electrophoresis eng
dc.subject micellar electrokinetic chromatography eng
dc.subject amino acids eng
dc.subject beverages eng
dc.title Stanovení aminokyselin v nápojích kapilární elektroforézou cze
dc.title.alternative Determination of aminoAacids in beverages by capillary electrophoresis eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2008
dc.description.abstract-translated Analysis of amino acids in beverages using capillary electrophoresis was studied in this bachelor work. Electrophoretic methods, which are usually used for separation of amino acids in beverages, are reviewed. Temperature of capillary, voltage and wavelength of UV detection are the most important parameters affecting separation of amino acids in beverages. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technická chemie cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D19365 cze
dc.identifier.signature D19365
dc.thesis.degree-program Chemie a technická chemie cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account