Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Červenka, Libor
dc.contributor.author Horníková, Magda
dc.date.accessioned 2008-11-02T09:35:51Z
dc.date.available 2008-11-02T09:35:51Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/29827
dc.description.abstract V této bakalářské práci bylo stanoveno, za jakých podmínek může při uchovávání jídel v lednici při různých teplotách docházet k růstu bakterií Listeria monocytogenes a Salmonella spp, které jsou v potravinách nežádoucí a škodlivé. Pomocí přístrojů EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 ( Singapur) a AW SPRINT TH-500 novasina byly naměřeny hodnoty pH a vodních aktivit jednotlivých omáček, na které jsem se zaměřila. cze
dc.format 32 s. cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.subject pH cze
dc.subject vodní aktivita cze
dc.subject teplota cze
dc.subject přípravná fáze cze
dc.subject Lag-fáze cze
dc.subject generační čas cze
dc.subject pH value eng
dc.subject Water activity eng
dc.subject temperature eng
dc.subject Lag phase eng
dc.subject generation time eng
dc.title Aktivita vody a pH jako překážka pro růst mikroorganismů v potravinách cze
dc.title.alternative Water activity and pH as an obstruction for growing of microorganisms in food eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2008 cze
dc.description.abstract-translated In this bachelors work was stated under what conditions and temperatures in fridge can occur growth of bacteries Listeria monocytogenes and Salmonella spp, that are undesirable and causes harmful consequences. Using EUTECH INSTRUMENTS cyberscan 510 (Singapore) and AW SPRINT TH-500 novasina was measured pH scale and water activities in sauces I aimed at. cze
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc. cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D19378 cze
dc.identifier.signature D19378
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet