Analýza prenylovaných flavonoidů v chmelu a pivu
Diplomová práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
2007
Autoři
Vedoucí práce
Oponent
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá stanovením antioxidační aktivity chmelových extraktů a piva metodami ABTS, DPPH a FRAP, dále optimalizací HPLC/MS separace a identifikací minoritních flavonoidů obsažených ve chmelových extraktech a pivu. Studie metabolismu xanthohumolu, isoxanthohumolu a 8-prenylnaringeninu.
Rozsah stran
88 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
Technická fyzikální a analytická chemie - analytická chemie
Studijní program
Chemie a technická chemie
Signatura tištěné verze
D17288
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
chmel, pivo, flavonoidy, Antioxidační aktivita, Vysokoúčinná kapalinová chromatografie