Digitální knihovnaUPCE
 

Životní úroveň rodiny a její ekonomické zabezpečení

Bakalářská práceStatus neznámý
Náhled

Datum publikování

2006

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Hlavním tématem práce je životní úroveň rodiny v České republice a její ekonomické zabezpečení s důrazem kladeným na oblast státní sociální podpory. Téma jsem si vybral, neboť se domnívám, že se týká každého člověka a zejména v dnešní době je velmi aktuální. Popisuji dávky poskytované rodinám v rámci systému a provádím mezikrajové srovnání. V části, která je zaměřena na životní úroveň rodiny popisuji její stav v České republice po roce 1989 a poté jsem provedl průzkum v Havlíčkobrodském regionu. Po stanovení hypotéz používám k jejich ověření statistické metody.
Main topic of my thesis is standard of living families in Czech Republic and economical security of the family.I choose this topic, because I mean this in a sense touches all of us and it is a particularly topical problems. I lay emphasis on the sphere of the state social welfare. I describe the allowance provided in this system and then I compare the data between the regions. In the part, that is focus on the living standards of the Czech family I portray the condition since 1989 a then I realized a research in the region of Havlíčkův Brod. I specified researching hypotheses. To their verification I apply some statistical methods.

Rozsah stran

65 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Veřejná ekonomika a správa

Studijní program

Hospodářská politika a správa

Signatura tištěné verze

D15441

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

economical security, Family, social welfare, social security scheme, standard of living, ekonomická zabezpečení, rodiny, sociální podpory, sociální zabezpečení, životní úroveně

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced