Digitální knihovnaUPCE
 

Česká obchodní inspekce

Bakalářská práceStatus neznámý
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2006

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Cílem bakalářské práce „Česká obchodní inspekce‘‘ je seznámit čtenáře s institucí obecně, její činností, předmětem zájmu, povinnostmi a oprávněními. Dále nastínit možnosti a oprávnění spotřebitele. V teoretické části se zabývám pojmem Česká obchodní inspekce jako institucí, která se řídí určitými zákony a předpisy. Dále pak rozebírám spotřebitele a výrobek a další důležité pojmy, které s výrobkem souvisí. V praktické části se podrobněji věnuji inspektorátu kraje Vysočina a inspektorátu Pardubického kraje, detailněji charakterizuji oba inspektoráty a navzájem porovnávám jejich činnost z hlediska statistických údajů. V závěru práce uvádím svůj názor k danému tématu.
The aim of the submitted thesis „The Czech Business Inspectorate‘‘ is to get to know the reader about the institution generally, to give information about its activity, about its object of interest, about its obligation and competence. And also to describe consumer’s possibilities and rights. In the theoretical part I deal with the notion the Czech Business Inspectorate as an institution which is abided by specific laws and rules. Then I describe the consumer and the product and other important terms which are in the connection with the product. In the practical part I engage more concretely in the inspectorate of the region of Vysočina and in the inspectorate of the region of Pardubice, I characterize both the inspectorates in details and I compare their activities by the statistic data. At the end of the thesis I submit my own opinion to the theme.

Rozsah stran

44 s., 1 s. obr. příloh

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

Veřejná ekonomika a správa

Studijní program

Hospodářská politika a správa

Signatura tištěné verze

D15459

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

The Czech Commercial Inspection, inspector, inspectorate, Consumer, products, reclaiming, Česká obchodní inspekce, inspektor, inspektorát, spotřebitelé, výrobky, reklamace

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced