Digitální knihovnaUPCE
 

Možnosti zvýšení dostupnosti informací v rámci e-Govermentu

Diplomová práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2006

Vedoucí práce

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá přístupností a vyhledatelností webových prezentací veřejné správy. Je zaměřena především na zjištění součastného stavu, tvorbu pravidel pro přístupné a vyhledatelé weby a návrh obecné XHTML šablony. Než je přikročeno k samotným analýzám webových prezentací, jsou vysvětleny všechny důležité pojmy k pochopení problematiky přístupnosti a vyhledatelnosti z pohledu vyhledávacích strojů. Analýza webových prezentací obcí mapuje součastnou situaci v této oblasti. Na základě této analýzy jsou sestavena pravidla pro přístupnou a vyhledatelnou webovou prezentaci veřejné správy a vytvořena obecná šablona pro webové prezentace obcí s ohledem na vyhledatelnost a přístupnost.
This thesis is about Accessibility and Search ability website in Administration. Thesis is focused on snapping actual state of affairs, creation rules for Accessibility and Search ability website and draw common XHTML template. Before analysis of websites, author explained main facts about Accessibility and Search ability. Website analysis is a description about current situation of public administration’s websites. Analysis is base for drawing rules for Accessibility and Search ability administration’s website. The rules are used for XHTML templates.

Rozsah stran

79 s., 31 s. příloh.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

Informatika ve veřejné správě

Studijní program

Systémové inženýrství a informatika

Signatura tištěné verze

D15095

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Website, Administration, search engines, handicapped people, webová prezentace, Google, XHTML, CSS, vyhledávače, zdravotně postižení, veřejná správa

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced