Digitální knihovnaUPCE
 

Vícekriteriální rozhodování v modelu životního prostředí

Bakalářská práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2006

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Práce je zaměřena na vícekriteriální rozhodování v modelu životního prostředí, konkrétně v modelu ovzduší. Na základě sestaveného modelu je prováděno rozhodování. Cílem je nalézt optimální lokalitu pro zástavbu rodinnými domy zhlediska životního prostředí s důrazem na imisní limity. Jsou stanoveny 3varianty a 5 kritérií. Pro dosažení tohoto cíle jsou použity metody pro rozhodování, a to metoda Párového srovnávání, metoda Fullerova trojúhelníku a analytický hierarchický proces.
This work is interested in a multicriterial decision making in a environmental model, specifically in the model of air. On the basis of the figuration model is dispense decision making. The aim is looked for a optimal locality towards a limit of pollutants for bulit-up area in term of environmental. There are determined 3 alternatives and 5 criteria in method of Criteria Compare, method of Fuller Triangle and Analytic Hierarchy Process.

Rozsah stran

42 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

Regionální a informační management

Studijní program

Systémové inženýrství a informatika

Signatura tištěné verze

D15649

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

decision, environmental model, method of criteria compare, Fuller triangle, analytick process, Index of quality air, Rozhodování, životního prostředí, párového srovnávání, Fullerův trojúhelník, Analytický proces, Index kvality ovzduší

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced