Digitální knihovnaUPCE
 

Dávky státní sociální podpory

Diplomová práceOtevřený přístup
Náhled

Datum publikování

2006

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Diplomová práce „Dávky státní sociální podpory‘‘ řeší problematiku poskytování a přiznávání nároků na dávky státní sociální podpory v České republice na příkladu Pardubického kraje, který byl vybrán jako vhodný statistický vzorek. Práce poukazuje nejen na současné problémy v přiznávání a poskytování dávek státní sociální podpory v České republice, ale také na problémy navrhovaných změn systému. V průběhu práce jsou uvedeny doporučení, která by vedla k zefektivnění systému státní sociální podpory v České republice. Druhá část je zaměřena na zkoumání analýz závislostí vybraných makroekonomických ukazatelů a počtu vyplácených dávek v jednotlivých krajích republiky.
The diploma work "Allowances of state social support‘‘ deals with problems of administration and givining people the right to benefits of state social support in the Czech republic for instance of Pardubice region, which was chosen as a suitable statistical sample. The work points not only to the current problems of state social support allowances in the Czech republic but also points to some problems of the suggested changes in the system. My recommendations leading to transparency and higher effectiveness of the state social support system in the Czech Republic are throughout of the course of the text. The second part is rated on the research of the analyses of the dependence of the choice macroeconomics indicators and of the number of salaried allowances in the particular regions of the Czech republic.

Rozsah stran

119 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Bez omezení

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ekonomika veřejného sektoru

Studijní program

Hospodářská politika a správa

Signatura tištěné verze

D15155

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

state social supports, living wage, allowances, Region of Pardubice, státní sociální podpory, životní minimum, přídavky, Pardubický kraj

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced