Digitální knihovnaUPCE
 

Zhodnocení ekonomické prosperity Královéhradeckého kraje

Diplomová práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

2006

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá nejprve obecně regionální politikou, regionální politikou Evropské Unie a České republiky. Další pozornost je věnována regionální politice Královéhradeckého kraje a jeho ekonomickému zhodnocení. Ve své práci jsem se zaměřila zejména na základní makroekonomické ukazatele (především hrubý domácí produkt), dále na oblast odvětvové a organizační struktury a trhu práce. Královéhradecký kraj je porovnáván jak v rámci jednotlivých okresů kraje (Hradec Králové, Jičín, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov), tak v rámci jednotlivých krajů České republiky.
This thesis is generally engaged in regional policy. A part presented the regional policy of European Union and Czech Republic. Further attention is dedicated to regional policy of Hradec Kralove region and its economic estimation. In my thesis I paid attention to the basic macroeconomics indices (particularly the gross domestic product), then to the sphere of branch and organizational structure and of employment market. Hradec Kralove region is compared to the single districts of region (Hradec Kralove, Jicin, Nachod, Rychnov nad Kneznou, Trutnov) and also to the single region of Czech Republic.

Rozsah stran

96 s., 16 s. příloh

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Pouze v rámci univerzity

Název akce

ISBN

Studijní obor

Ekonomika veřejného sektoru

Studijní program

Hospodářská politika a správa

Signatura tištěné verze

D15388

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

Hradec Kralove region, estimation of economic prosperity, Regional Policy, European Union, Královéhradecké kraj, ekonomické zhodnocení, prosperita, Regionální politika, Evropské unie

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced