Možnosti zvýšení trvanlivosti minimálně opracované zeleniny

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Voldřich, Michal
dc.contributor.author Sedláková, Pavlína
dc.date.accessioned 2007-09-30T12:57:19Z
dc.date.available 2007-09-30T12:57:19Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/22892
dc.description.abstract Práce je zaměřena na porovnání účinku desinfekčních prostředků určených pro stabilizaci čerstvé zeleniny na počátku jejího zpracování. K ošetření zeleniny byly použity roztoky chlornanu sodného a oxidu chloričitého. V experimentální části byla porovnávána mikrobiální kontaminace u ošetřené i neošetřené zeleniny (mrkve). Vliv desinfekčního zákroku na nutriční jakost zeleniny byl hodnocen pomocí měření barvy a senzorické analýzy. Získané výsledky byby statisticky a graficky zpracovány a byla posouzena vhodnost jednotlivých desinfekčních prostředků pro stabilizaci minimálně opracované zeleniny. cze
dc.format 46 s. cze
dc.format.extent cze
dc.format.mimetype cze
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights cze
dc.subject desinfekce cze
dc.subject zelenina cze
dc.subject chlornan sodný cze
dc.subject oxid chloričitý cze
dc.subject mikrobiální analýza cze
dc.subject senzorická analýza cze
dc.title Možnosti zvýšení trvanlivosti minimálně opracované zeleniny cze
dc.title.alternative The possibilities of minimally processed vegetables shelf-life extending eng
dc.type diplomová práce cze
dc.contributor.referee cze
dc.date.accepted 2005
dc.description.abstract-translated cze
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name cze
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D13922
dc.thesis.degree-program cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet