dc.contributor.advisor |
Voldřich, Michal |
|
dc.contributor.author |
Sedláková, Pavlína
|
|
dc.date.accessioned |
2007-09-30T12:57:19Z |
|
dc.date.available |
2007-09-30T12:57:19Z |
|
dc.date.issued |
2005 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/22892 |
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na porovnání účinku desinfekčních prostředků určených pro stabilizaci čerstvé zeleniny na počátku jejího zpracování. K ošetření zeleniny byly použity roztoky chlornanu sodného a oxidu chloričitého. V experimentální části byla porovnávána mikrobiální kontaminace u ošetřené i neošetřené zeleniny (mrkve). Vliv desinfekčního zákroku na nutriční jakost zeleniny byl hodnocen pomocí měření barvy a senzorické analýzy. Získané výsledky byby statisticky a graficky zpracovány a byla posouzena vhodnost jednotlivých desinfekčních prostředků pro stabilizaci minimálně opracované zeleniny. |
cze |
dc.format |
46 s. |
cze |
dc.format.extent |
|
cze |
dc.format.mimetype |
|
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
|
cze |
dc.subject |
desinfekce |
cze |
dc.subject |
zelenina |
cze |
dc.subject |
chlornan sodný |
cze |
dc.subject |
oxid chloričitý |
cze |
dc.subject |
mikrobiální analýza |
cze |
dc.subject |
senzorická analýza |
cze |
dc.title |
Možnosti zvýšení trvanlivosti minimálně opracované zeleniny |
cze |
dc.title.alternative |
The possibilities of minimally processed vegetables shelf-life extending |
eng |
dc.type |
diplomová práce |
cze |
dc.contributor.referee |
|
cze |
dc.date.accepted |
2005 |
|
dc.description.abstract-translated |
|
cze |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
|
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D13922 |
|
dc.thesis.degree-program |
|
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |