Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách
Diplomová práce Náhled není k dispozici
Datum publikování
1997
Autoři
Vedoucí práce
Název časopisu
Název svazku
Vydavatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganismů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů ve sladu, mladině a pivě pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí.
Rozsah stran
52 s.
ISSN
Trvalý odkaz na tento záznam
Projekt
Zdrojový dokument
Vydavatelská verze
Přístup k e-verzi
Název akce
ISBN
Studijní obor
hodnocení a analýza potravin
Studijní program
Signatura tištěné verze
D8114
Umístění tištěné verze
Univerzitní knihovna (sklad)
Přístup k tištěné verzi
Klíčová slova
biogenní aminy, putrescin, cadaverin, histamin, tryptamin, tyramin, slad, mladina, pivo, Chromatografie, kapalinová chromatografie