Digitální knihovnaUPCE
 

Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách

Diplomová práce
Náhled není k dispozici

Datum publikování

1997

Vedoucí práce

Oponent

Název časopisu

Název svazku

Vydavatel

Univerzita Pardubice

Abstrakt

Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganismů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů ve sladu, mladině a pivě pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí.

Rozsah stran

52 s.

ISSN

Trvalý odkaz na tento záznam

Projekt

Zdrojový dokument

Vydavatelská verze

Přístup k e-verzi

Název akce

ISBN

Studijní obor

hodnocení a analýza potravin

Studijní program

Signatura tištěné verze

D8114

Umístění tištěné verze

Univerzitní knihovna (sklad)

Přístup k tištěné verzi

Klíčová slova

biogenní aminy, putrescin, cadaverin, histamin, tryptamin, tyramin, slad, mladina, pivo, Chromatografie, kapalinová chromatografie

Endorsement

Review

item.page.supplemented

item.page.referenced