Publikace: Zlepšování nákupního procesu potravinářských firem prostřednictvím implementace logistických technologií
Diplomová práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Horecká, Klára
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá metodami, kterými lze zlepšit proces nákupu v potravinářských firmách. Soustřeďuje se na logistické technologie JIT, CRP, VMI, QR, ECR a CPFR a rozebírá rozdíly mezi nimi. Realizovaný kvalitativní výzkum následně zkoumá současný proces nákupu ve vybraném potravinářském podniku a možnosti jeho zlepšování prostřednictvím implementace logistických technologií. Navazující kvantitativní výzkum zkoumá požadavky nákupčích potravinářských firem na logistické služby a kompatibilitu těchto požadavků s logistickými technologiemi.
Popis
Klíčová slova
logistické technologie, JIT, CRP, VMI, QR, ECR, CPFR, nákup, logistic technologies, purchasing