Publikace: Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Řezková, Soňa | |
| dc.contributor.author | Kuchařová, Lenka | |
| dc.date.accepted | 2016-08-24 | |
| dc.date.accessioned | 2016-09-02T04:23:48Z | |
| dc.date.available | 2016-09-02T04:23:48Z | |
| dc.date.issued | 2016 | |
| dc.date.submitted | 2016-08-05 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá aminokyselinami, jejich vlastnostmi a stanovením, se zaměřením na prolin. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 25 vzorcích medovin z obchodních řetězců, ale i od soukromých výrobců. Dále byl stanoven obsah prolinu v 7 vzorcích medových roztoků, získaných přímo od včelařů, v různých stádiích kvasného procesu. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the amino acids, their properties and determination with emphasis on proline. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 25 mead samples purchased in local shops or from private producers. Further, the content of proline was determined in seven samples of honey solutions obtained directly from beekeepers in different stages of fermentation. | eng |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 42 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D35510 | |
| dc.identifier.stag | 30701 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/65511 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce není přístupná | |
| dc.subject | medovina | cze |
| dc.subject | prolin | cze |
| dc.subject | aminokyseliny | cze |
| dc.subject | mead | eng |
| dc.subject | proline | eng |
| dc.subject | aminoacids | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou | cze |
| dc.title.alternative | Determination of amino acids by spectrophotometric method after reaction with ninhydrin | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- RezkovaS_Stanoveni aminokyselin_LK_2016.pdf
- Velikost:
- 772.48 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- KucharovaL_Stanoveni aminokyselin_SR_2016.pdf
- Velikost:
- 884.58 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce