Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodou

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorŘezková, Soňa
dc.contributor.authorKuchařová, Lenka
dc.date.accepted2016-08-24
dc.date.accessioned2016-09-02T04:23:48Z
dc.date.available2016-09-02T04:23:48Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-08-05
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá aminokyselinami, jejich vlastnostmi a stanovením, se zaměřením na prolin. V experimentální části byl stanoven obsah prolinu spektrofotometrickou metodou ve 25 vzorcích medovin z obchodních řetězců, ale i od soukromých výrobců. Dále byl stanoven obsah prolinu v 7 vzorcích medových roztoků, získaných přímo od včelařů, v různých stádiích kvasného procesu.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the amino acids, their properties and determination with emphasis on proline. The experimental part is focused on the spectrophotometric determination of proline in 25 mead samples purchased in local shops or from private producers. Further, the content of proline was determined in seven samples of honey solutions obtained directly from beekeepers in different stages of fermentation.eng
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format42 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD35510
dc.identifier.stag30701
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/65511
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupná
dc.subjectmedovinacze
dc.subjectprolincze
dc.subjectaminokyselinycze
dc.subjectmeadeng
dc.subjectprolineeng
dc.subjectaminoacidseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleStanovení aminokyselin po reakci s ninhydrinem spektrofotometrickou metodoucze
dc.title.alternativeDetermination of amino acids by spectrophotometric method after reaction with ninhydrineng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
RezkovaS_Stanoveni aminokyselin_LK_2016.pdf
Velikost:
772.48 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
KucharovaL_Stanoveni aminokyselin_SR_2016.pdf
Velikost:
884.58 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce