Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Thymol jako aditivum s antimikrobiálním účinkem

Bakalářská práce
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Horáčková, Veronika

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Thymol je fenolická sloučenina vyskytující se v silících bylin a koření. Mezi jeho přirozené zdroje patří oregano, tymián nebo mateřídouška. Thymol účinně inhibuje růst celé řady bakterií, kvasinek a plísní. Účinné koncentrace některých látek potřebných k inhibici mikrobiálního růstu thymol výrazně snižuje.

Popis

Klíčová slova

thymol, antimikrobiální účinky, výskyt, fyzikální a chemické vlastnosti, antimicrobial effects, occurrence, physical and chemical characteristics

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By