Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Biochemické aspekty konzumace čokolády

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorKorecká, Luciecze
dc.contributor.authorŘihošková, Jana
dc.date.accepted2009cze
dc.date.accessioned2009-10-05T19:40:37Z
dc.date.available2009-10-05T19:40:37Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá látkami obsaženými v čokoládě a zejména jejich pozitivními a negativními účinky na lidské zdraví. V úvodní části jsou uvedeny látky bez pozitivního vlivu na lidský organismus, další část je věnována látkám s pozitivním vlivem na organismus, zejména pak na látky patřící do skupiny flavonoidů, které vykazují antioxidační vlastnosti, a tím jsou důležitými faktory v ochraně zdraví a zvláště kardiovaskulárního systému. V práci jsou rozebrány jednotlivé látky s ohledem na jejich strukturu a biochemii. Poslední část práce je věnována metodám stanovení vybraných látek, zejména flavonoidů.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis is considered on chocolate composition and especially its positive and/or negative influence of human health. In the first part is aimed to substances without any positive effect to organism, the next part is focused on substances with positive influence of human health, particularly on flavonoids which act as antioxidants. They play an important role in health protection especially cardiovascular system. The substances are described with respect to their structure and biochemistry. The last part is devoted to the methods which could be used for analysis of chocolate, mainly for determination of selected fenolic compounds presented in chocolate.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format34 s.cze
dc.format.extent884904 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD21660cze
dc.identifier.signatureD21660
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/34664
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectčokoládacze
dc.subjectflavonoidycze
dc.subjectstanovení fenolických látekcze
dc.subjectChocholateeng
dc.subjectflavonoidseng
dc.subjectdetermination of phenolic compoundseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleBiochemické aspekty konzumace čokoládycze
dc.title.alternativeBiochemical aspects of chocolates' consummationeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ŘihoškováJ_Biochemické aspekty_LK_2cast_2009.pdf
Velikost:
864.16 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
KoreckáL_Biochemické aspekty_JŘ_2009.doc
Velikost:
27 KB
Formát:
Microsoft Word