Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Bioaktivní látky v jablkách a jejich vliv na lidské zdraví

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorKanďár, Roman
dc.contributor.authorPřibylová, Tereza
dc.date.accepted2018-08-23
dc.date.accessioned2018-08-30T07:43:56Z
dc.date.available2018-08-30T07:43:56Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-07-03
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zaměřuje na zpracování problematiky bioaktivních látek vyskytujících se v jablkách, se zaměřením na látky, které ovlivňují lidské zdraví. V práci je zpracován přehled bioaktivních látek, jejich dělení, popis chemických struktur a stručná charakteristika. Podrobněji jsou popsány vybrané látky, které se vyskytují v jablku nejvíce a jejich konkrétní vlivy na zdraví člověka. Rovněž byl zpracován souhrnný přehled jednotlivých účinků bioaktivních látek na lidské zdraví. Na základě této práce je patrné, že jablka obsahují velké množství látek prospěšných pro lidské zdraví a jejich konzumace je vhodná k předcházení celé řady zdravotních problémů a onemocnění.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is focused on problems of processing bioactive substances occurring in apples, especially which influence human health. The content of this thesis is about the outcome of bioactive substances, the division, the description and the brief characteristic. Substances which occur in apples the most are described in detail within concrete impact on health of people. There is also general outcome of the particular impacts on people's health. On the basic of this thesis, it is obvious that apples contain such a big amount of substances advantageous for one's health and its consumption is beneficial, therefore it prevents many problems with health and precedes some of diseases.eng
dc.description.defencePrůběh obhajoby bakalářské práce: 1. Prezentace výsledků bakalářské práce. 2. Diskuze k posudku bakalářské práce. 3. Studentka zodpověděla všechny dotazy a připomínky k BP.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format52 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38402
dc.identifier.stag35706
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/71746
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectjablkacze
dc.subjectbioaktivní látkycze
dc.subjectzdravícze
dc.subjectpolyfenolycze
dc.subjectflavonoidycze
dc.subjectappleseng
dc.subjectbioactive substanceseng
dc.subjecthealtheng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.subjectflavonoidseng
dc.thesis.degree-disciplineKlinická biologie a chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpeciální chemicko-biologické oborycze
dc.titleBioaktivní látky v jablkách a jejich vliv na lidské zdravícze
dc.title.alternativeBioactive substances in apples and their impact on human healtheng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
PribylovaT_Bioaktivni_latky_RK_2018.pdf
Velikost:
948.05 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
KandarR_Bioaktivni_latky_TP_20180001.pdf
Velikost:
733.43 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce