Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Aditivní látky v potravinách - II

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorAdam, Martincze
dc.contributor.authorMaršíková, Lenka
dc.date.accepted2014cze
dc.date.accessioned2014-09-22T12:27:06Z
dc.date.available2014-09-22T12:27:06Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.cze
dc.description.abstract-translatedThis work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives.eng
dc.description.defenceStudentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format44 s.cze
dc.format.extent950275 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD31151cze
dc.identifier.stag24163cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/57783
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPouze v rámci univerzitycze
dc.subjectaditivní látkycze
dc.subjectemulgátorycze
dc.subjectstabilizátorycze
dc.subjectzahušťovadlacze
dc.subjectželírující látkycze
dc.subjectlátky zvýrazňující chuť a vůnicze
dc.subjectfood additiveseng
dc.subjectemulsifierseng
dc.subjectstabilizerseng
dc.subjectthickenerseng
dc.subjectgelling agentseng
dc.subjectflavour enhancerseng
dc.subjectflavoureng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAditivní látky v potravinách - IIcze
dc.title.alternativeAdditive compounds in foodstuffs - IIeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Aditivní látky_LM_2014.pdf
Velikost:
490.67 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
MarsikovaL_Aditivni látky_MA_2014.pdf
Velikost:
928 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce