Publikace: Aditivní látky v potravinách - II
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | cze |
| dc.contributor.author | Maršíková, Lenka | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:27:06Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:27:06Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work deals with the additives in food. There is their general information, legislation, definition of food additives and their utilisation described. This work is mainly focused on a selected group of additives including emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour and flavour enhancers. In the conclusion there are described also substances that are not considered as food additives. | eng |
| dc.description.defence | Studentka zodpověděla dotazy komise a obhájila bakalářskou práci. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 44 s. | cze |
| dc.format.extent | 950275 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31151 | cze |
| dc.identifier.stag | 24163 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/57783 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | aditivní látky | cze |
| dc.subject | emulgátory | cze |
| dc.subject | stabilizátory | cze |
| dc.subject | zahušťovadla | cze |
| dc.subject | želírující látky | cze |
| dc.subject | látky zvýrazňující chuť a vůni | cze |
| dc.subject | food additives | eng |
| dc.subject | emulsifiers | eng |
| dc.subject | stabilizers | eng |
| dc.subject | thickeners | eng |
| dc.subject | gelling agents | eng |
| dc.subject | flavour enhancers | eng |
| dc.subject | flavour | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Aditivní látky v potravinách - II | cze |
| dc.title.alternative | Additive compounds in foodstuffs - II | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Aditivní látky_LM_2014.pdf
- Velikost:
- 490.67 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- MarsikovaL_Aditivni látky_MA_2014.pdf
- Velikost:
- 928 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce