Publikace: Aditivní látky v potravinách - II
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Maršíková, Lenka
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.
Popis
Klíčová slova
aditivní látky, emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky, látky zvýrazňující chuť a vůni, food additives, emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour enhancers, flavour