Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Aditivní látky v potravinách - II

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Maršíková, Lenka

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá přídatnými látkami v potravinách. Jsou zde popsány obecné informace, legislativa, definice přídatných látek a jejich použití. Práce je zaměřena na vybranou skupinu aditiv, jež tvoří emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky a látky zvýrazňující chuť a vůni. V závěru práce jsou popsány i látky, které se nepovažují za potravinářské přídatné látky.

Popis

Klíčová slova

aditivní látky, emulgátory, stabilizátory, zahušťovadla, želírující látky, látky zvýrazňující chuť a vůni, food additives, emulsifiers, stabilizers, thickeners, gelling agents, flavour enhancers, flavour

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By