Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Frančíza v síti kaváren

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorHonková, Irena
dc.contributor.authorSchmeiserová, Anna
dc.date.accepted2024-05-30
dc.date.accessioned2024-06-05T09:31:17Z
dc.date.available2024-06-05T09:31:17Z
dc.date.issued2024
dc.date.submitted2024-04-17
dc.description.abstractBakalářská práce se zaměřuje na problematiku franchisingu, tedy podnikání pod franšízou. Hlavním cílem práce je popsat specifika podnikání v rámci frančízového systému a provést analýzu vybraného frančízového podniku. Práce začíná definicí pojmu franchising a následně se zabývá konkrétními charakteristikami spojenými s podnikáním pod frančízou ve vybraném podniku. Součástí práce je provedení ekonomické analýzy, která zahrnuje zhodnocení vnitřního a vnějšího prostředí podniku, a to včetně finanční analýzy. Pro provedení metod finanční analýzy a zhodnocení výkonnosti podniku jsou využita data z let 2018 až 2022.cze
dc.description.abstract-translatedThe bachelor's thesis focuses on the issue of franchising, which involves operating a business under a franchise. The aim of the thesis is to describe the specifics of operating within the franchise system and to conduct an analysis of a selected franchise business. It begins with the definition of the concept of franchising and then addresses specific characteristics associated with operating under a franchise within the selected business. An integral part of the thesis is the performance of an economic analysis, which includes evaluating the internal and external environment of the business, including financial analysis. Data from the years 2018 to 2022 are utilized for conducting financial analysis methods and evaluating the performance of the business during that period.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu práce s názvem Franšíza v síti kaváren. Cílem práce byl popis specifik pod franšízou a ekonomické vyhodnocení tohoto typu podnikání na vybraný podnik. Během rozpravy byly položeny dotazy dle posudku vedoucího bakalářské práce: Otázka 1.: V rámci obhajoby souhrnně vyhodnoťte podnikání s franšízou v daném podniku (ideálně i s ohledem na licenční poplatky). Následně byly během rozpravy položeny doplňující dotazy: Otázka: Na základě, čeho jste došla k závěrům, že zadluženost je v pořádku, likviditu by bylo potřeba upravit atd.? Otázka: Počáteční investice má Starbucks vyšší, zjišťovala jste o tom více informací? Studentka na otázky reagovala.cze
dc.description.departmentFakulta ekonomicko-správnícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format47 s.
dc.identifier.stag47033
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/82704
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectCrossCafecze
dc.subjectfranchisingcze
dc.subjectfranchisantcze
dc.subjectfranchisorcze
dc.subjectfinanční analýzacze
dc.subjectCrossCafeeng
dc.subjectfranchisingeng
dc.subjectfranchiseeeng
dc.subjectfranchisoreng
dc.subjectfinancial analysiseng
dc.thesis.degree-disciplineEkonomika a provoz podnikucze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správnícze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.titleFrančíza v síti kavárencze
dc.title.alternativeCafe Franchise Networkeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
SchmeiserovaA_FrancizaKavaren_IH_2024.pdf
Velikost:
1.13 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
HonkovaI_FransizaKavaren_AS_2024.pdf
Velikost:
153.66 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce