Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kroutilová, Lucie

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce se zabývá výskytem mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. V teoretické části jsou popsány alternativní směry výživy se zaměřením na vitariánství a biopotraviny. Dále jsou popsány suroviny použité na výrobu sušenek a skupiny mikroorganismů, které byly v práci stanovovány. V experimentální části je popsána výroba jednotlivých variant "raw" sušenek a provedení mikrobiologických rozborů dle platných ČSN ISO norem. V práci je sledován vliv teploty na přítomnost mikroorganismů. Získané výsledky jsou diskutovány a porovnány s odbornou literaturou.

Popis

Klíčová slova

vitariánství, biopotraviny, "raw" sušenky, mikrobiologie, raw food, organic foods, raw cookies, microbiology

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By