Publikace: Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Diplomová práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Kroutilová, Lucie
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato práce se zabývá výskytem mikroorganismů v biopotravinách a minimálně tepelně opracovaných potravinách. V teoretické části jsou popsány alternativní směry výživy se zaměřením na vitariánství a biopotraviny. Dále jsou popsány suroviny použité na výrobu sušenek a skupiny mikroorganismů, které byly v práci stanovovány. V experimentální části je popsána výroba jednotlivých variant "raw" sušenek a provedení mikrobiologických rozborů dle platných ČSN ISO norem. V práci je sledován vliv teploty na přítomnost mikroorganismů. Získané výsledky jsou diskutovány a porovnány s odbornou literaturou.
Popis
Klíčová slova
vitariánství, biopotraviny, "raw" sušenky, mikrobiologie, raw food, organic foods, raw cookies, microbiology