Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Voltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrode

ČlánekOmezený přístuppeer-reviewedpostprint
dc.contributor.authorVu Dai Long
dc.contributor.authorErtek Bensu
dc.contributor.authorDilgin Yusuf
dc.contributor.authorČervenka Libor
dc.date.accessioned2016-11-14T08:19:36Z
dc.date.available2016-11-14T08:19:36Z
dc.date.issued2015
dc.description.abstractThe pretreated pencil graphite electrode (Pre-PGE) prepared by a chronoamperometry technique was applied for the determination of tannic acid using anodic stripping differential pulse voltammetry. The currents obtained from voltammetry measurements at optimum conditions were linearly correlated with the concentration of tannic acid. Calibration curve was obtained for tannic acid in the concentration range of 5.0-500 x 10(-9) mol/l. The limit of detection was found to be 1.5 x 10(-9) mol/l. The content of tannic acid in beverage samples determined with Pre-PGE was in good agreement with that obtained by the standard spectrophotometric method.eng
dc.description.abstract-translatedChronoamperometricky modifikovaná uhlíková-pentilková elektroda byla použita pro stanovení tanninu v roztoku s využitím anodové rozpouštěcí diferenčně pulsní voltametrie. Elektrochemický proud získaný za optimálních podmínek byl přímo úměrný koncentraci tanninu. Kalibrační závislost byla získána v koncentračním rozmezí 5,0-500 x 10(-9) mol/l s limitem detekce 1,5 x 10(-9) mol/l. Obsah tanninu ve vzorcích nápojů s využitím modifikované uhlíkové-pentilkové elektrody byl statisticky shodný s obsahem taninu stanoveným spektrofotometrickou metodou.cze
dc.formatp. 72-76eng
dc.identifier.doi10.17221/221/2014-CJFSeng
dc.identifier.issn1212-1800
dc.identifier.obd39874342
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/66477
dc.identifier.wos000351653300012eng
dc.language.isoeng
dc.peerreviewedyeseng
dc.publicationstatuspostprinteng
dc.publisherČeská akademie zemědělských vědeng
dc.relation.ispartofCzech journal of food sciences, volume 33, issue: 1eng
dc.rightsPouze v rámci univerzityeng
dc.subjectcarbon electrodeeng
dc.subjectphenolic compoundeng
dc.subjectstripping voltammetryeng
dc.subjectuhlíková elektrodacze
dc.subjectfenolové látkycze
dc.subjectrozpouštěcí voltametriecze
dc.titleVoltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrodeeng
dc.title.alternativeVoltametrické stanovení tanninu v nápojích s použitím pentilkové uhlíkové elektrodycze
dc.typeArticleeng
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 1 z 1
Načítá se...
Náhled
Název:
221-2014 Cervenka.pdf
Velikost:
303.93 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format