Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Výskyt arkobakterů a jejich přežívání v přítomnosti vybraných přírodních látek

Diplomová práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorVytřasová, Jarmilacze
dc.contributor.authorKučerová, Simona
dc.contributor.refereeBrožková, Ivetacze
dc.date.accepted2015cze
dc.date.accessioned2015-08-10T07:51:20Z
dc.date.available2015-08-10T07:51:20Z
dc.date.embargo2035-05-11cze
dc.date.issued2015
dc.description.abstractTeoretická část diplomové práce je zaměřená na charakteristiky bakterií rodu Arcobacter, antimikrobiální látky a způsoby jejich testování. V experimentální části byly testovány vzorky potravin a vod na přítomnost arkobakterů a prováděna jejich identifikace metodou multiplex PCR. Dále byla zjišťována odolnost bakterií rodu Arcobacter vůči extraktům z přírodních látek difúzními metodami a stanovena minimální inhibiční koncentrace extraktů pro čtyři druhy arkobakterů.cze
dc.description.abstract-translatedThe theoretical part of the thesis is focused on characteristics of the bacterial genus Arcobacter, antimicrobial agents and methods of their testing. Samples of food and different types of water were tested on occurrence of arcobacters in the experimental part. Their identification was carried out by using multiplex PCR. Resistance of the genus Arcobacter against extracts from natural substances was evaluated by diffusion methods. Finally, the minimum inhibitory concentration of extracts were determined for some arcobacters.eng
dc.description.defenceStudent(ka), přistoupil(a) k obhajobě diplomové práce, zodpověděl(a) dotazy oponenta a obhájil(a) diplomovou práci.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format87 s.cze
dc.format.extent1898741 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD33460cze
dc.identifier.stag27099cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/60633
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupnácze
dc.subjectgenus Arcobactercze
dc.subjectsusceptibility testingcze
dc.subjectnatural antimicrobialscze
dc.subjectsea buckthorncze
dc.subjecttestování citlivosticze
dc.subjectpřírodní antimikrobiální látkycze
dc.subjectrakytníkcze
dc.subjectrod Arcobactercze
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVýskyt arkobakterů a jejich přežívání v přítomnosti vybraných přírodních látekcze
dc.title.alternativeOccurrence of arcobacter and their survival in the presence of selected natural substanceseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
KucerovaS_Vyskyt arkobakteru_JV_2015.pdf
Velikost:
1.81 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
diplomová práce
Načítá se...
Náhled
Název:
VytrasovaJ_Vyskyt arkobakteru_ SK_2015.pdf
Velikost:
384.01 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
BrozkovaI_Vyskyt arkobakteru_ SK_2015.pdf
Velikost:
725.97 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek oponenta