Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vitamín E v potravinách

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorKorecká, Luciecze
dc.contributor.authorRemešová, Petra
dc.date.accepted2012cze
dc.date.accessioned2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.available2012-09-14T04:42:42Z
dc.date.issued2012
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se zaměřením na analýzu potravin.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second part describes methods which can be used for the determination of the vitamin E with the focus on food analysis.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format41 s.cze
dc.format.extent1641368 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD27421cze
dc.identifier.stag17831cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/47533
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectvitamin Ecze
dc.subjecttokoferolycze
dc.subjectstanovení vitaminu Ecze
dc.subjecttocopherolseng
dc.subjectdetermination of vitamin Eeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVitamín E v potravináchcze
dc.title.alternativeVitamin E in foodeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KoreckáL_Vitamin E_PR_2012.pdf
Velikost:
552.43 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
RemesovaP_Vitamin E_LK_2012.pdf
Velikost:
1.57 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce