Publikace: Vitamín E v potravinách
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Korecká, Lucie | cze |
| dc.contributor.author | Remešová, Petra | |
| dc.date.accepted | 2012 | cze |
| dc.date.accessioned | 2012-09-14T04:42:42Z | |
| dc.date.available | 2012-09-14T04:42:42Z | |
| dc.date.issued | 2012 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se zaměřením na analýzu potravin. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with one of the lipophilic vitamins, vitamin E. In the first section there are summarized theoretical information about the vitamin E, its structure, properties and function in the organism, followed by facts about impact of the vitamin E on the human organism ? physiology, pathology, and finally about the vitamin E presence in the food and its chemical reactions. The second part describes methods which can be used for the determination of the vitamin E with the focus on food analysis. | eng |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 41 s. | cze |
| dc.format.extent | 1641368 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D27421 | cze |
| dc.identifier.stag | 17831 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/47533 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | cze |
| dc.subject | vitamin E | cze |
| dc.subject | tokoferoly | cze |
| dc.subject | stanovení vitaminu E | cze |
| dc.subject | tocopherols | eng |
| dc.subject | determination of vitamin E | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vitamín E v potravinách | cze |
| dc.title.alternative | Vitamin E in food | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KoreckáL_Vitamin E_PR_2012.pdf
- Velikost:
- 552.43 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- RemesovaP_Vitamin E_LK_2012.pdf
- Velikost:
- 1.57 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce