Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vitamín E v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Remešová, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá jedním z lipofilních vitaminů, vitaminem E. V první části jsou shrnuty teoretické informace o vitaminu E, jeho struktuře, vlastnostech a funkci v organismu, dále pak o vlivu tohoto vitaminu na lidský organismus - fyziologie, patologie, a o výskytu v potravinách a jeho chemických reakcích. V druhé části práce jsou popsány metody, které lze využít při stanovení vitaminu E se zaměřením na analýzu potravin.

Popis

Klíčová slova

vitamin E, tokoferoly, stanovení vitaminu E, tocopherols, determination of vitamin E

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By