Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorŠtefanová, Hana
dc.contributor.refereeEisner, Aleš
dc.date.accepted2019-06-03
dc.date.accessioned2019-06-18T07:10:12Z
dc.date.available2019-06-18T07:10:12Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-05-10
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá stanovením těkavých látek ve chmelu metodou mikroextrakce tuhou fází. V teoretické části je popis metody extrakce na tuhé vlákno. Jsou zde uvedeny metody provedení extrakce, jejich porovnání a použití v praxi se zaměřením na extrakci těkavých látek chmele. V praktické části diplomové práce je popsán průběh optimalizačních pokusů předcházejících samotnému měření vzorků chmele. Dále jsou v praktické části diskutovány získané chromatogramy ze stanovení metodami GC-FID a GC-MS při porovnání s knihovnami spekter.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with analysis of volatile substancess of hops by solid phase microextraction method. In the theoretical part there is presented the describtion of solid phase microextraction. Method performance, comparison and its utilision for real samples analysis with respect to the analysis of hop volatile profile are presented as well. Practical part of this thesis includes the description of the optimization process and measuring of real hops aromaprofiles. Identification of compounds from GC-MS and GC-FID are also discussed.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format80 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD40121
dc.identifier.stag35623
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/73174
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmikroextrakce tuhou fázícze
dc.subjectchmelcze
dc.subjecttěkavé látkycze
dc.subjectsolid phase microextractioneng
dc.subjecthopseng
dc.subjectvolatile substanceseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVyužití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmelecze
dc.title.alternativeSolid phase microextraction method utilisation for analysis of hop volatile profileeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
StefanovaH_Vyuziti_mikroextrakce_MA_2019.pdf
Velikost:
4.66 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Vyuziti_mikroextrakce__HS_2019.pdf
Velikost:
1.62 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
EisnerA_Vyuziti_mikroextrakce_HS_2019.pdf
Velikost:
8.37 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce