Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.
Digitální knihovnaUPCE

Publikace:
Barvení potravin v průběhu času

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorFischer, Jan
dc.contributor.authorProuzová, Kamila
dc.date.accepted2018-08-22
dc.date.accessioned2018-08-30T07:43:08Z
dc.date.available2018-08-30T07:43:08Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-06-28
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá charakteristikou barviv používaných v potravinářském průmyslu. Byla prostudována dostupná literatura a další informační zdroje týkající se historie barvení potravin, rozdělení barviv, jejich vlastností, chemického složení a využití. Pozornost je rovněž věnována zdravotním aspektům při používání syntetických a přírodních potravinářských barviv spolu s uvedením příslušné legislativy jejich používání. V praktické části je popsáno stanovení potravinářského barviva E133 ve dvou vybraných potravinářských výrobcích pomocí UV-VIS spektrofotometrické metody.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with characteristics of colorants used in food industry. As a reliable source has been used available technical literature and another information sources regarding history of food colorants, distribution of colorants and their nature, chemical composition and use. Medical and legislative aspects of usage of artificial and natural food colorants are also taken in consideration. Determination of food colorant E133 in two chosen food products using UV-VIS spectrophotometric method is described and discussed in practical part of bachelor thesis.eng
dc.description.defenceStudentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format56 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38753
dc.identifier.stag35718
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/71672
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpřídatné látkycze
dc.subjecthistorie barvivcze
dc.subjectpotravinářský průmyslcze
dc.subjectsyntetická barvivacze
dc.subjectpřírodní barvivacze
dc.subjectE133cze
dc.subjectUV-VIS spektrofotometriecze
dc.subjectadditiveseng
dc.subjecthistory of dyeseng
dc.subjectfood industryeng
dc.subjectartificial colorantseng
dc.subjectnatural colorantseng
dc.subjectE133eng
dc.subjectUV-VIS spectrophotometryeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleBarvení potravin v průběhu časucze
dc.title.alternativeFoodstuff colouring change over timeeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ProuzovaK_Barveni_potravin_JF_2018.pdf
Velikost:
1.26 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
FischerJ_Barveni_potravin_KP_2018.pdf
Velikost:
563.52 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce