Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kurkumin - biochemické funkce a využití

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Dušková, Veronika

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se věnuje kurkuminu - polyfenolu, který se přirozeně vyskytuje v rostlinách rodu Curcuma L. Jsou zde vyjmenovány nejen jeho fyzikálně-chemické a biologické vlastnosti, ale také možnosti jejich zlepšení prostřednictvím syntézy nových analogů kurkuminu. Zmíněno je i též potenciální využití kurkuminu, a to především v potravinářském průmyslu. V závěru jsou uvedeny některé metody stanovení kurkuminu v potravinách či v biologicky aktivních doplňcích stravy.

Popis

Klíčová slova

Kurkumin, kurkuminoidy, Kurkuma, Curcuma longa L., E100, Curcumin, Curcuminoids, Turmeric, Curcuma longa L., E100

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By