Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
The Quality of Fruit Bars and Crackers designated for the Raw Food Vegan Diet

Článekopen accesspeer-reviewedpublished version
dc.contributor.authorČervenka Libor
dc.contributor.authorBrožková Iveta
dc.contributor.authorFišerová Tereza
dc.date.accessioned2016-11-14T08:21:03Z
dc.date.available2016-11-14T08:21:03Z
dc.date.issued2016
dc.description.abstractFruit bars and crackers designated for raw vegan diet were evaluated with regard to the microbial quality, the presence of antioxidants (phenolics, flavonoids and condensed tannins), and antioxidant properties. Since these products were subjected to air drying up to 42 °C, the oxidation state of the fat (peroxide and thiobarbituric values) and the activity of superoxide dismutase and catalase was determined. In general, the samples were considered to be in good microbial quality, high antioxidant content and capacity. The drying process did not alter the lipid oxidation and kept the activity of catalase in finished products.eng
dc.description.abstract-translatedOvocné tyčinky a krekry určené pro výživu veganů byly hodnoceny s ohledem na mikrobiální kvalitu, obsah fenolických látek, flavonoidů a kondenzovaných taninů a jejich antioxidační aktivitu. Vzhledem k použité tehchnologii výroby (sušení při 42 °C) byla také zjišťována oxidační stabilita lipidů (peroxidové a thiobarbiturové číslo) a aktivita superoxid dismustásy a katalázy. Obecně řečeno, výrobky vykazovaly dobrou mikrobiologickou kvalitu a vysoký obsah látek s antioxidačním účinkem. Technologie výroby neovlivnila zásadním způsobem kvalitu lipidů a aktivitu katalázy.cze
dc.formatp. 5-13eng
dc.identifier.issn1211-5541
dc.identifier.obd39876848
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/66752
dc.language.isoeng
dc.peerreviewedyeseng
dc.publicationstatuspublished versioneng
dc.relation.ispartofScientific Papers of the University of Pardubice, Series A, Faculty of Chemical Technology, volume 22, issue: 2016eng
dc.rightsopen accesseng
dc.subjectMicrobial qualityeng
dc.subjectantioxidanteng
dc.subjectenyzmeeng
dc.subjectfruiteng
dc.subjectdryingeng
dc.subjectMikrobiální kvalitacze
dc.subjectantioxidantcze
dc.subjectenzymcze
dc.subjectovocecze
dc.subjectsušenícze
dc.titleThe Quality of Fruit Bars and Crackers designated for the Raw Food Vegan Dieteng
dc.title.alternativeKvalita ovocných tyčinek a krekrů určených pro výživu veganůcze
dc.typeArticleeng
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 1 z 1
Načítá se...
Náhled
Název:
Ac_Cer.pdf
Velikost:
88.27 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format