Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení aroma profilu bílých vín původem z České republiky

Konferenční objektOmezený přístuppeer-reviewedpostprint
dc.contributor.authorŠmejda, Pavelcze
dc.contributor.authorBajerová, Petracze
dc.contributor.authorBajer, Tomášcze
dc.contributor.editorAdam, Martincze
dc.date.accessioned2020-03-19T12:19:56Z
dc.date.available2020-03-19T12:19:56Z
dc.date.issued2019cze
dc.description.abstractV práci byly analyzovány vzorky jakostních bílých vín původem z České republiky metodou SPME-GC-MS s cílem popsat složení profilu těkavých látek. Pro zjištění vhodné doby a teploty extrakce těkavých sloučenin byla optimalizována mikroextrakce tuhou fází – SPME. Optimalizovaná SPME metoda byla aplikována na vzorky bílého vína, extrakty byly separovány plynovou chromatografií. Pomocí hmotnostních spekter a retenčních indexů byla provedena identifikace těkavých látek. Mezi identifikovanými sloučeninami převažují různé estery karboxylových kyselin.cze
dc.description.abstract-translatedAroma profiles of white wines originating in the Czech Republic were analysed by SPME-GC-MS. Solid phase microextraction - SPME has been optimized to determine the appropriate time and temperature of the volatile compound extraction. Optimized SPME method was applied to white wine samples, and extracts were separated by gas chromatography. Mass spectra and retention indices were used to identify of volatiles. Different carboxylic acid esters predominate among the identified compounds.eng
dc.eventStudentská vědecká odborná činnost 2018/2019 (10.06.2019 - 10.06.2019, Pardubice)cze
dc.formatp. 223-228cze
dc.identifier.isbn978-80-7560-260-2cze
dc.identifier.obd39883485cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/74646
dc.language.isoczecze
dc.peerreviewedyescze
dc.publicationstatuspostprintcze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.relation.ispartofSborník příspěvků: studentská vědecká odborná činnost 2018/2019cze
dc.rightspouze v rámci univerzitycze
dc.subjectAromaprofilcze
dc.subjectBílá vínacze
dc.subjectSPMEcze
dc.subjectGC-MScze
dc.subjectAroma profileeng
dc.subjectWhite wineseng
dc.subjectSPMEeng
dc.subjectGC-MSeng
dc.titleStanovení aroma profilu bílých vín původem z České republikycze
dc.title.alternativeDetermination of the aroma profile of white wines originating in the Czech Republiceng
dc.typeConferenceObjectcze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 1 z 1
Načítá se...
Náhled
Název:
35_-_Smejda.pdf
Velikost:
126.51 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format