Publikace: Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Burešová, Adriana | |
| dc.date.accepted | 2017-08-23 | |
| dc.date.accessioned | 2017-09-19T08:24:51Z | |
| dc.date.available | 2017-09-19T08:24:51Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.date.submitted | 2017-06-26 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with acidifying and alkalizing foods. The thesis describes individual acid-forming and alkali-forming nutrients. The next part is dedicated to determination of acidity of selected foods. In this work health risks connected with the consumption of acidifying foods are discussed. In the final part of this thesis there are dietary practises connected with using acidifying and alkalizing foods described. | eng |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 46 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D37299 | |
| dc.identifier.stag | 33310 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/69362 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | kyselost | cze |
| dc.subject | překyselení | cze |
| dc.subject | kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny | cze |
| dc.subject | kyselinotvorné a zásadotvorné složky | cze |
| dc.subject | acidity | eng |
| dc.subject | hyperacidity | eng |
| dc.subject | acidifying and alkalizing food | eng |
| dc.subject | acid-forming nutrients | eng |
| dc.subject | alkali-forming nutrients | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu | cze |
| dc.title.alternative | Acidifying and alkalizing foods, hyperacidity of the organism | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- BuresovaA_Kyselinotvorne_zasadotvorne_MA_2017.pdf
- Velikost:
- 1.48 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Kyselinotvorne_a_zasadovotvorne_AB_2017.pdf
- Velikost:
- 1.54 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce