Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismu

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorBurešová, Adriana
dc.date.accepted2017-08-23
dc.date.accessioned2017-09-19T08:24:51Z
dc.date.available2017-09-19T08:24:51Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-06-26
dc.description.abstractTato bakalářská práce se věnuje kyselinotvorným a zásadotvorným potravinám. Popisuje jednotlivé složky potravin, které v organismu reagují zásadotvorně nebo kyselinotvorně. Další část je stručně věnovaná stanovení kyselosti vybraných potravin. V práci jsou také diskutována možná rizika související s konzumací kyselinotvorné stravy. V závěru práce jsou popsána některá dietní opatření, která využívají kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis deals with acidifying and alkalizing foods. The thesis describes individual acid-forming and alkali-forming nutrients. The next part is dedicated to determination of acidity of selected foods. In this work health risks connected with the consumption of acidifying foods are discussed. In the final part of this thesis there are dietary practises connected with using acidifying and alkalizing foods described.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format46 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD37299
dc.identifier.stag33310
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/69362
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkyselostcze
dc.subjectpřekyselenícze
dc.subjectkyselinotvorné a zásadotvorné potravinycze
dc.subjectkyselinotvorné a zásadotvorné složkycze
dc.subjectacidityeng
dc.subjecthyperacidityeng
dc.subjectacidifying and alkalizing foodeng
dc.subjectacid-forming nutrientseng
dc.subjectalkali-forming nutrientseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleKyselinotvorné a zásadotvorné potraviny, překyselení organismucze
dc.title.alternativeAcidifying and alkalizing foods, hyperacidity of the organismeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
BuresovaA_Kyselinotvorne_zasadotvorne_MA_2017.pdf
Velikost:
1.48 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Kyselinotvorne_a_zasadovotvorne_AB_2017.pdf
Velikost:
1.54 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce