Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Dietní opatření při léčbě antikoagulancii

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČernohorská, Ivetacze
dc.contributor.authorRousová, Pavla
dc.contributor.refereeLebedinská, Romanacze
dc.date.accepted2014cze
dc.date.accessioned2014-09-22T12:29:06Z
dc.date.available2014-09-22T12:29:06Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou dietních opatření při léčbě antikoagulancii. Cílem práce bylo zjistit u pacientů užívajících antikoagulancia jejich informovanost o dietních opatřeních. V teoretické části jsou shrnuty základní informace z problematiky dietních opatření při léčbě perorálními antikoagulancii. Ve výzkumné části byla metodou dotazníkového šetření zjišťována informovanost respondentů o těchto opatřeních. Výsledky práce ukazují dobrou informovanost vybraného vzorku respondentů.cze
dc.description.abstract-translatedThe Bachelor's paper deals with the issue of diet during anticoagulant therapy. The aim of the paper was to monitor knowledge about diet during anticoagulant therapy among selected respondents who were adult Czech patients on anticoagulant therapy. The theoretical part summarizes information about diet during oral anticoagulant therapy. The practical part explores knowledge about the diet by method of questionnaire survey. The result shows good knowledge among sample of respondents.eng
dc.description.defenceHodnocení vedoucího: velmi dobře Hodnocení oponenta: výborně minus Doplňující otázky k obhajobě: 1. V čem spatřujete hlavní důvod nedostatečné informovanosti pacientů při léčbě antikoagulancii v oblasti dietních opatření? 2. Jakou formou edukace byste konkrétně navrhla u pacienta, který nově užívá Warfarin? Na co je třeba se především zaměřit? Obhajoba bakalářské práce s prezentací velmi dobrá.cze
dc.description.departmentKatedra ošetřovatelstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format89 s.cze
dc.format.extent2201644 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD31264
dc.identifier.stag23425cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/58123
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsbez omezenícze
dc.subjectwarfarincze
dc.subjectpotravinové interakcecze
dc.subjectdietní opatřenícze
dc.subjectvitamin Kcze
dc.subjectfood interactionseng
dc.subjectdieteng
dc.thesis.degree-disciplineVšeobecná sestracze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta zdravotnických studiícze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programOšetřovatelstvícze
dc.titleDietní opatření při léčbě antikoagulanciicze
dc.title.alternativeDiet during anticoagulant therapyeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
CernohorskaI_DietniOpatreni_PR_2014.PDF
Velikost:
69.91 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
LebedinskaR_DietniOpatreni_PR_2014.PDF
Velikost:
68.49 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek oponenta
Načítá se...
Náhled
Název:
RousovaP_DietniOpatreni_IC_2014.pdf
Velikost:
2.1 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce