Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Dietní opatření při léčbě antikoagulancii

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Rousová, Pavla

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá problematikou dietních opatření při léčbě antikoagulancii. Cílem práce bylo zjistit u pacientů užívajících antikoagulancia jejich informovanost o dietních opatřeních. V teoretické části jsou shrnuty základní informace z problematiky dietních opatření při léčbě perorálními antikoagulancii. Ve výzkumné části byla metodou dotazníkového šetření zjišťována informovanost respondentů o těchto opatřeních. Výsledky práce ukazují dobrou informovanost vybraného vzorku respondentů.

Popis

Klíčová slova

warfarin, potravinové interakce, dietní opatření, vitamin K, food interactions, diet

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By