Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorVlčková, Michaela
dc.date.accepted2022-08-22
dc.date.accessioned2022-09-07T13:15:25Z
dc.date.available2022-09-07T13:15:25Z
dc.date.issued2022
dc.date.submitted2022-06-29
dc.description.abstractTato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the problematics of biogenic amines. There are written the most common representatives of biogenic amines, their properties, and their occurrence. Attention is paid to the connection between biogenic amines and food. The toxicity of biogenic amines and how biogenic amines can affect human health are presented. Finally, there are described methods of biogenic amines analysis.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce,poté byla seznámena s posudkem vedoucího této práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format47 s.
dc.identifier.stag44708
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/80275
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiogenní aminycze
dc.subjectendogenní biogenní aminycze
dc.subjectexogenní biogenní aminycze
dc.subjecthistaminová intolerancecze
dc.subjecttoxicitacze
dc.subjectbiogenic amineseng
dc.subjectexogenous biogenic amineseng
dc.subjectendogenous biogenic amineseng
dc.subjecthistamin intoleranceeng
dc.subjecttoxicityeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleBiogenní aminy a jejich význam v potravináchcze
dc.title.alternativeBiogenic amines and their importance in foodeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
VlckovaM_BiogenniAminy_MA_2022.pdf
Velikost:
856.29 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Biogenni_aminy_MV_2022.pdf
Velikost:
66.81 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce