Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Vlčková, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce se zabývá problematikou biogenních aminů. Jsou zde sepsány nejběžnější biogenní aminy, jejich vlastnosti a výskyt. Pozornost je věnována souvislostem mezi biogenními aminy a potravinami. Prezentovány jsou rovněž toxické účinky biogenních aminů a jejich vliv na lidské zdraví. V neposlední řadě je tato práce věnovaná metodám stanovení biogenních aminů.

Popis

Klíčová slova

biogenní aminy, endogenní biogenní aminy, exogenní biogenní aminy, histaminová intolerance, toxicita, biogenic amines, exogenous biogenic amines, endogenous biogenic amines, histamin intolerance, toxicity

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By