Publikace: Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Řezková, Soňa | |
| dc.contributor.author | Zimová, Michaela | |
| dc.contributor.referee | Česlová, Lenka | |
| dc.date.accepted | 2023-06-06 | |
| dc.date.accessioned | 2023-08-15T08:01:31Z | |
| dc.date.available | 2023-08-15T08:01:31Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.date.submitted | 2023-05-09 | |
| dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá stanovením furanických látek a maltolu v různých fázích pražení kávy pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s DAD detektorem. Pozornost je věnována také sacharidům, které byly stanoveny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s refraktometrickým detektorem. K analýze byly použity komerčně dostupné vzorky zrnkové a instantní kávy a také vzorky kávy odebírané v určitých časových intervalech během pražení. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The diploma thesis is focused on the determination of furanic substances and maltol in different stages of coffee roasting using high-performance liquid chromatography with DAD detector. Attention is also paid to carbohydrates which were determined using high-performance liquid chromatography with refractometric detector. Commercially available bean and instant coffee samples as well as coffee samples taken at specific time intervals during roasting were used for the analysis. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier.stag | 45965 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/81867 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | káva | cze |
| dc.subject | furanické látky | cze |
| dc.subject | sacharidy | cze |
| dc.subject | vysokoúčinná kapalinová chromatografie | cze |
| dc.subject | coffee | eng |
| dc.subject | furanic substances | eng |
| dc.subject | carbohydrates | eng |
| dc.subject | high-performance liquid chromatography | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.title | Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy | cze |
| dc.title.alternative | Determination of selected substances in diferent stages of coffee roasting | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- ZimovaM_Stanoveni_vybranych_SR_2023.pdf
- Velikost:
- 1.67 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- RezkovaS_Stanoveni_vybranych_MZ_2023.pdf
- Velikost:
- 90.58 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- CeslovaL_Stanoveni_vybranych_MZ_2023.docx
- Velikost:
- 21.37 KB
- Formát:
- Microsoft Word XML
- Popis:
- Posudek oponenta práce