Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorŘezková, Soňa
dc.contributor.authorZimová, Michaela
dc.contributor.refereeČeslová, Lenka
dc.date.accepted2023-06-06
dc.date.accessioned2023-08-15T08:01:31Z
dc.date.available2023-08-15T08:01:31Z
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-05-09
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá stanovením furanických látek a maltolu v různých fázích pražení kávy pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s DAD detektorem. Pozornost je věnována také sacharidům, které byly stanoveny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s refraktometrickým detektorem. K analýze byly použity komerčně dostupné vzorky zrnkové a instantní kávy a také vzorky kávy odebírané v určitých časových intervalech během pražení.cze
dc.description.abstract-translatedThe diploma thesis is focused on the determination of furanic substances and maltol in different stages of coffee roasting using high-performance liquid chromatography with DAD detector. Attention is also paid to carbohydrates which were determined using high-performance liquid chromatography with refractometric detector. Commercially available bean and instant coffee samples as well as coffee samples taken at specific time intervals during roasting were used for the analysis.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag45965
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/81867
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkávacze
dc.subjectfuranické látkycze
dc.subjectsacharidycze
dc.subjectvysokoúčinná kapalinová chromatografiecze
dc.subjectcoffeeeng
dc.subjectfuranic substanceseng
dc.subjectcarbohydrateseng
dc.subjecthigh-performance liquid chromatographyeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programHodnocení a analýza potravincze
dc.titleStanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávycze
dc.title.alternativeDetermination of selected substances in diferent stages of coffee roastingeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
ZimovaM_Stanoveni_vybranych_SR_2023.pdf
Velikost:
1.67 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
RezkovaS_Stanoveni_vybranych_MZ_2023.pdf
Velikost:
90.58 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CeslovaL_Stanoveni_vybranych_MZ_2023.docx
Velikost:
21.37 KB
Formát:
Microsoft Word XML
Popis:
Posudek oponenta práce