Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení vybraných látek v různých fázích pražení kávy

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Zimová, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Diplomová práce se zabývá stanovením furanických látek a maltolu v různých fázích pražení kávy pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s DAD detektorem. Pozornost je věnována také sacharidům, které byly stanoveny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s refraktometrickým detektorem. K analýze byly použity komerčně dostupné vzorky zrnkové a instantní kávy a také vzorky kávy odebírané v určitých časových intervalech během pražení.

Popis

Klíčová slova

káva, furanické látky, sacharidy, vysokoúčinná kapalinová chromatografie, coffee, furanic substances, carbohydrates, high-performance liquid chromatography

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By