Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza umělých sladidel v potravinách

Diplomová práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorFischer, Jancze
dc.contributor.authorŠtěpánová, Hana
dc.contributor.refereeHájek, Tomášcze
dc.date.accepted2015cze
dc.date.accessioned2015-09-27T10:35:38Z
dc.date.available2015-09-27T10:35:38Z
dc.date.embargo2035-05-19cze
dc.date.issued2015
dc.description.abstractV této práci byla analyzována umělá sladidla pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem bylo ověření přítomnosti sladidel deklarovaných výrobci a jejich kvantifikace. Nejprve byly optimalizovány podmínky HPLC separace s UV detekcí na směsi standardů, zároveň se zjišťovaly retenční charakteristiky jednotlivých sladidel. Po nalezení optimálních podmínek pro separaci byly provedeny analýzy reálných vzorků, následně byly vzorky analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostní detekcí.cze
dc.description.abstract-translatedIn this thesis the artificial sweeteners were analysed by high performance liquid chromatography. The aim was to verify the presence of sweeteners declared by producers and their quantification. At first the conditions for HPLC separations with UV detection were optimized using mix of standard solutions, simultaneously the retention characteristics of individual sweeteners were investigated. Using the optimal separation conditions, the real samples were analyzed, subsequently the samples were also analyzed by high performance liquid chromatograpy with mass spectrometry detection.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkuaební komise s obsahem své diplomové práce, byla seznámena s posudkem vedoucího a oponenta diplomové práce a odpověděla na dotazy členů zkuaební komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format77 s.cze
dc.format.extent1835163 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD33444cze
dc.identifier.stag27812cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/61394
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupnácze
dc.subjectumělá sladidlacze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectkapalinová chromatografiecze
dc.subjectHPLCeng
dc.subjectartificial sweeternerseng
dc.subjectfoodstuffeng
dc.thesis.degree-disciplineAnalytická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.cze
dc.thesis.degree-programChemiecze
dc.titleAnalýza umělých sladidel v potravináchcze
dc.title.alternativeAnalysis of artificial sweeteners in foodeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
StepanovaH_Analyza umelych_JF_2015.pdf
Velikost:
1.75 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
diplomová práce
Načítá se...
Náhled
Název:
FischerJ_Analyza umelych_ HS_2015.pdf
Velikost:
463.38 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
HajekT_Analyza umelych_ HS_2015.pdf
Velikost:
989.65 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek oponenta