Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza umělých sladidel v potravinách

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Štěpánová, Hana

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

V této práci byla analyzována umělá sladidla pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Cílem bylo ověření přítomnosti sladidel deklarovaných výrobci a jejich kvantifikace. Nejprve byly optimalizovány podmínky HPLC separace s UV detekcí na směsi standardů, zároveň se zjišťovaly retenční charakteristiky jednotlivých sladidel. Po nalezení optimálních podmínek pro separaci byly provedeny analýzy reálných vzorků, následně byly vzorky analyzovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostní detekcí.

Popis

Klíčová slova

umělá sladidla, potraviny, kapalinová chromatografie, HPLC, artificial sweeterners, foodstuff

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By