Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv látek nebílkoviného charakteru na stabilitu a tvorbu pěny piva

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Zhouf, Daniel

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá pozitivním a negativním vlivem látek nebílkovinného charakteru na tvorbu a stabilitu pěny piva. Dále je práce věnována samovolnému přepěňování piva, tzv. gushingu a zákalu piva. V experimentální části byla stanovena antioxidační aktivita vybraných vzorků piv pomocí spektrofotometrických technik ABTS a DPPH a celkový obsah fenolických látek pomocí metody dle Folin - Ciocalteu.

Popis

Klíčová slova

pivní pěna, gushing, antioxidační aktivita, fenolické látky, beer foam, burning, antioxidant activity, phenolic substances

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By