Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Přírodní antioxidanty v čaji

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorBeňová, Blanka
dc.contributor.authorŠtědrová, Markéta
dc.contributor.refereeFischer, Jan
dc.date.accepted2011
dc.date.accessioned2011-06-01T13:24:09Z
dc.date.available2011-06-01T13:24:09Z
dc.date.issued2011
dc.description.abstractPráce se zabývá přírodními antioxidanty v čaji a jejich stanovením. Zaměřuje se na přípravu vzorku k analýze Soxhletovou extrakcí a analýzou připravených vzorků technikou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V práci je porovnán obsah antioxidantů v extraktech připravených Soxhletovou extrakcí a ve vodném výluhu čaje.cze
dc.description.abstract-translatedThe natural antioxidants in the tea and their determination was studied in this thesis. It focused on the preparation of the samples before analysis by Soxhlet´s extraction and analysing prepared samples by liquid chromatohraphy. The quantity of antioxidants included in the liquid leach of tea with extracts of tea prepared by the clasic technique of Soxhlet´s extraction were compared.cze
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla otázky zkušební komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format79 s.cze
dc.format.extent1246616 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD23824
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/38738
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsbez omezenícze
dc.subjectčajcze
dc.subjectfenolové antioxidantycze
dc.subjectSoxhletova extrakcecze
dc.subjectHPLCcze
dc.subjectTeaeng
dc.subjectphenolic antioxidantseng
dc.subjectSoxhlet extractioneng
dc.subjectHPLCeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titlePřírodní antioxidanty v čajicze
dc.title.alternativeNatural antioxidants in teaeng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
ŠtědrováM_Přírodní antioxidanty_BB_2011.pdf
Velikost:
1.19 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
NEPŘÍSTUPNÝ SOUBOR
Načítá se...
Náhled
Název:
BenovaB_Prirodni antiox_MS_2011.pdf
Velikost:
489.67 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
FischerJ_Prirodni antioxidanty_MS_2011.pdf
Velikost:
274.05 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format