Publikace: Přírodní antioxidanty v čaji
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Beňová, Blanka | |
| dc.contributor.author | Štědrová, Markéta | |
| dc.contributor.referee | Fischer, Jan | |
| dc.date.accepted | 2011 | |
| dc.date.accessioned | 2011-06-01T13:24:09Z | |
| dc.date.available | 2011-06-01T13:24:09Z | |
| dc.date.issued | 2011 | |
| dc.description.abstract | Práce se zabývá přírodními antioxidanty v čaji a jejich stanovením. Zaměřuje se na přípravu vzorku k analýze Soxhletovou extrakcí a analýzou připravených vzorků technikou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V práci je porovnán obsah antioxidantů v extraktech připravených Soxhletovou extrakcí a ve vodném výluhu čaje. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The natural antioxidants in the tea and their determination was studied in this thesis. It focused on the preparation of the samples before analysis by Soxhlet´s extraction and analysing prepared samples by liquid chromatohraphy. The quantity of antioxidants included in the liquid leach of tea with extracts of tea prepared by the clasic technique of Soxhlet´s extraction were compared. | cze |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své diplomové práce a zodpověděla otázky zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 79 s. | cze |
| dc.format.extent | 1246616 bytes | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D23824 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/38738 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | bez omezení | cze |
| dc.subject | čaj | cze |
| dc.subject | fenolové antioxidanty | cze |
| dc.subject | Soxhletova extrakce | cze |
| dc.subject | HPLC | cze |
| dc.subject | Tea | eng |
| dc.subject | phenolic antioxidants | eng |
| dc.subject | Soxhlet extraction | eng |
| dc.subject | HPLC | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Přírodní antioxidanty v čaji | cze |
| dc.title.alternative | Natural antioxidants in tea | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- ŠtědrováM_Přírodní antioxidanty_BB_2011.pdf
- Velikost:
- 1.19 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- NEPŘÍSTUPNÝ SOUBOR
Načítá se...
- Název:
- BenovaB_Prirodni antiox_MS_2011.pdf
- Velikost:
- 489.67 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- FischerJ_Prirodni antioxidanty_MS_2011.pdf
- Velikost:
- 274.05 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format