Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení dusitanů v masných výrobcích

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorEisner, Aleš
dc.contributor.authorZimová, Michaela
dc.date.accepted2021-08-23
dc.date.accessioned2021-09-06T07:35:27Z
dc.date.available2021-09-06T07:35:27Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-16
dc.description.abstractPráce se zabývá masem včetně jeho složení, prospěšných látek a stavby svalového vlákna. Část práce je věnována anomáliím v procesu zrání masa a samotným technologiím jeho zpracování. Pozornost je věnována dusitanům, jejich stanovení a vlivu na zdraví člověka.cze
dc.description.abstract-translatedThe work deals with meat including its composition, beneficial substances and the structure of muscle fiber. Part of the work is devoted to anomalies in the maturing process of meat and to the processing technologies themselves. Attention is devoted to nitrites, their determination and effect on human health.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag43107
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78338
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectmasocze
dc.subjectdusitanycze
dc.subjectstanovenícze
dc.subjecttechnologie zpracovánícze
dc.subjectmeateng
dc.subjectnitriteeng
dc.subjectdeterminationeng
dc.subjectprocessing technologyeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleStanovení dusitanů v masných výrobcíchcze
dc.title.alternativeDetermination of nitrite in meat productseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ZimovaM_Stanoveni_dusitanu_AE_2021.pdf
Velikost:
759.92 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
EisnerA_Stanoveni+dusitanu_MZ_2021.pdf
Velikost:
90.91 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce