Publikace: Stanovení dusitanů v masných výrobcích
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Eisner, Aleš | |
| dc.contributor.author | Zimová, Michaela | |
| dc.date.accepted | 2021-08-23 | |
| dc.date.accessioned | 2021-09-06T07:35:27Z | |
| dc.date.available | 2021-09-06T07:35:27Z | |
| dc.date.issued | 2021 | |
| dc.date.submitted | 2021-07-16 | |
| dc.description.abstract | Práce se zabývá masem včetně jeho složení, prospěšných látek a stavby svalového vlákna. Část práce je věnována anomáliím v procesu zrání masa a samotným technologiím jeho zpracování. Pozornost je věnována dusitanům, jejich stanovení a vlivu na zdraví člověka. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The work deals with meat including its composition, beneficial substances and the structure of muscle fiber. Part of the work is devoted to anomalies in the maturing process of meat and to the processing technologies themselves. Attention is devoted to nitrites, their determination and effect on human health. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier.stag | 43107 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/78338 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | maso | cze |
| dc.subject | dusitany | cze |
| dc.subject | stanovení | cze |
| dc.subject | technologie zpracování | cze |
| dc.subject | meat | eng |
| dc.subject | nitrite | eng |
| dc.subject | determination | eng |
| dc.subject | processing technology | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Stanovení dusitanů v masných výrobcích | cze |
| dc.title.alternative | Determination of nitrite in meat products | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ZimovaM_Stanoveni_dusitanu_AE_2021.pdf
- Velikost:
- 759.92 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- EisnerA_Stanoveni+dusitanu_MZ_2021.pdf
- Velikost:
- 90.91 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce