Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Příčiny přepěňování piva

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Křivská, Lenka

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je věnována gushingu nebo-li samovolnému přepěňování piva, které se projevuje jako spontánní přepěnění ihned po otevření pivní láhve. Gushing je i přes intenzivní výzkum problémem v pivovarnictví po celém světě. V první části práce je popsán mechanismus tvorby bublin a teorie mechanismu gushingu. Dále jsou zde shrnuty příčiny primárního a sekundárního gushingu. Další část popisuje vliv technologie výroby piva na gushing možnosti jeho potlačení. Poslední část je věnována analytickým metodám měření gushingu a jeho předvídání.

Popis

Klíčová slova

gushing, hydrofobiny, přepěňování, příčiny gushing, gushing, hydrophobins, overfoaming, causes of gushing

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By