Publikace: Izotachoforetické stanovení dikarbonových kyselin v produktech oxidace sacharózy kyselinou dusičnou
Diplomová práceNačítá se...
Datum
Autoři
Čečmanová, Hana
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Bylo navrženo zařízení, na němž je možno modelovat technologický proces výroby kyseliny šťavelové resp. kyseliny vinné oxidací sacharozy kyselinou dusičnou. Pro sledování koncentrací jednotlivých reakčních produktů v závislosti na čase byla zvolena metoda kapilární izotachoforézy. Analýza těchto závislostí získaných při různých reakčních podmínkách vede k optimalizaci výrobního procesu s ohledem na maximální výtěžek požadovaného produktu.
Popis
Klíčová slova
oxidace, sacharóza, kyselina dusičná, kyselina šťavelová, kyselina vinná, kapilární izotachoforéza, izotachoforéza, Optimalizace, výtěžek