Publikace: Anaerobní střevní bakterie a jejich význam
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Padevětová, Žaneta
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce v první části obsahuje základní charakteristiku významných striktně anaerobních bakteriálních rodů vyskytujících se ve střevě s uvedením jejich biochemických vlastností, výskytu, faktorů patogenity, mikroskopických charakteristik a kultivačních možností. V další části popisuje vývoj střevní mikrobioty v průběhu ontogeneze člověka a její význam ve zdravém střevě i možnost působení negativního. V rámci střevních onemocnění je důležitá prevence a léčba, která je uvedena ve třetí kapitole spolu s laboratorní diagnostikou.
Popis
Klíčová slova
střevo, střevní mikrobiota, anaerobní bakterie, střevní onemocnění, intestine, intestinal microbiota, anaerobic bacteria, intestinal disease