Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Barevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studena

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorPulchartová, Monika
dc.date.accepted2021-08-23
dc.date.accessioned2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.available2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-16
dc.description.abstractBakalářská práce shrnuje obecné informace o zpracování kávy, o jejím chemickém složení a o přípravě nápojů z kávových zrn. Zaměřuje se na měření antioxidační aktivity a barevnosti kávy, která byla připravena pomocí studené vody. Každý vzorek byl připraven dvěma způsoby. Poprvé byly pomletá kávová zrna macerována ve studené vodě po dobu 24 hodin (5°C). Podruhé byla pomletá káva přefiltrována pomocí studené vody a filtru V60. Kávový nápoj připravený macerací měl vyšší antioxidační aktivitu, byl tmavší, výrazně červenější a žlutější.cze
dc.description.abstract-translatedThe bachelor's thesis summarizes general information about coffee processing, its chemical composition and the preparation of beverages from coffee beansIt focuses on measuring antioxidant activity and color of coffee, which was prepared using cold water. Each sample was prepared in two ways. For the first time, ground coffee beans macerated in distilled water for 24 hours (5°C). For the second time, the ground coffee was filtered using cold water and a V60 filter. Coffee brew prepared by cold maceration exhibited higher antioxidant aktivity darker and more red and yellow in colloreng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s tématem své bakalářské práce a zodpověděla otázky členů komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag42640
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78334
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkávacze
dc.subjectmacerace za studenacze
dc.subjectbarevnostcze
dc.subjectantioxidační aktivitacze
dc.subjectcoffeeeng
dc.subjectcold macerationeng
dc.subjectcoloreng
dc.subjectantioxidant activityeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleBarevnost a antioxidační charakteristika kávy připravené za studenacze
dc.title.alternativeColour and antioxidant properties of cold brew coffeeeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
PulchartovaM_Barevnost_a_antioxidacni_LC_2021_.pdf
Velikost:
1.04 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Barevnost_antioxidacni_MP_2021.pdf
Velikost:
185.33 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce