Publikace: Diskontinuální sulfátová várka
Diplomová práce| dc.contributor.advisor | Potůček, František | cze |
| dc.contributor.author | Skotnicová, Ida | |
| dc.contributor.referee | cze | |
| dc.date.accepted | 2000 | cze |
| dc.date.accessioned | 2007-09-30T13:12:52Z | |
| dc.date.available | 2007-09-30T13:12:52Z | |
| dc.date.issued | 2000 | |
| dc.description.abstract | Pro tři druhy štěpků připravených z tyčoviny borového a smrkového dřeva byly vyšetřovány zejména závislosti výtěžku na stupni odvaření buničiny. Varné postupy Kamyr a SuperBatch byly simulovány ve dvou laboratorních diskontinuálních vařácích. Buničina byla charakterizována délkou vláken a jejich hrubostí. Buničina připravená z netříděných vzorků byla mleta v holandru, přičemž průběh mletí byl popsán mlecí křivkou. | cze |
| dc.description.abstract-translated | cze | |
| dc.description.department | cze | |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 70 s. | cze |
| dc.format.extent | cze | |
| dc.format.mimetype | cze | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D10145 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/24263 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | cze | |
| dc.subject | sulfátová várka | cze |
| dc.subject | borové dřevo | cze |
| dc.subject | smrkové dřevo | cze |
| dc.subject | tyčovina | cze |
| dc.subject | výtěžek | cze |
| dc.subject | mlecí křivka | cze |
| dc.thesis.degree-discipline | chemická technologie papíru a celulózy | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | cze | |
| dc.thesis.degree-name | cze | |
| dc.thesis.degree-program | cze | |
| dc.title | Diskontinuální sulfátová várka | cze |
| dc.title.alternative | Batch kraft cooking | cze |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |