Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Diskontinuální sulfátová várka

Diplomová práce
dc.contributor.advisorPotůček, Františekcze
dc.contributor.authorSkotnicová, Ida
dc.contributor.refereecze
dc.date.accepted2000cze
dc.date.accessioned2007-09-30T13:12:52Z
dc.date.available2007-09-30T13:12:52Z
dc.date.issued2000
dc.description.abstractPro tři druhy štěpků připravených z tyčoviny borového a smrkového dřeva byly vyšetřovány zejména závislosti výtěžku na stupni odvaření buničiny. Varné postupy Kamyr a SuperBatch byly simulovány ve dvou laboratorních diskontinuálních vařácích. Buničina byla charakterizována délkou vláken a jejich hrubostí. Buničina připravená z netříděných vzorků byla mleta v holandru, přičemž průběh mletí byl popsán mlecí křivkou.cze
dc.description.abstract-translatedcze
dc.description.departmentcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format70 s.cze
dc.format.extentcze
dc.format.mimetypecze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD10145cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/24263
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightscze
dc.subjectsulfátová várkacze
dc.subjectborové dřevocze
dc.subjectsmrkové dřevocze
dc.subjecttyčovinacze
dc.subjectvýtěžekcze
dc.subjectmlecí křivkacze
dc.thesis.degree-disciplinechemická technologie papíru a celulózycze
dc.thesis.degree-grantorcze
dc.thesis.degree-namecze
dc.thesis.degree-programcze
dc.titleDiskontinuální sulfátová várkacze
dc.title.alternativeBatch kraft cookingcze
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory