Digitální knihovnaUPCE
 

Ústav matematiky / Institute of Mathematics

Stálý URI pro tuto komunituhttps://hdl.handle.net/10195/3850


Práce obhájené před rokem 2008 jsou uloženy pouze v kolekci Vysokoškolské kvalifikační práce. / Theses submitted before the 2008 are placed only in the Theses, dissertations, etc. collection.


Procházet

Search Results

Nyní se zobrazuje 1 - 10 z 88
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Možnosti krytí rizik nesplácení hypotečních úvěrů pojistnými produkty
    (Univerzita Pardubice, 2012) Čejková, Veronika; Linda, Bohdan; Pacáková, Viera
    Diplomová práce se zaměřuje na hypoteční trh v České republice, zejména na rizika spojená se splácením hypotečních úvěrů. Teoretická část pojednává o hypotečních úvěrech obecně a o produktech, kterými je možné krýt rizika nesplácení hypotečních úvěrů. Praktická část pak porovnává pojistné produkty u vybraných bank a pojišťoven. Srovnává ceny produktů, jejich výhody a nevýhody a navrhuje řešení, jak minimalizovat rizika spojená s nesplácením hypotečních úvěrů.
  • Diplomová práceOtevřený přístup
    Co přináší podniku zavedení a pravidelná obnova certifikace ISO.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Orbanová, Lucie; Zahrádka, Jaromír; Šenec, Alexandr
    Diplomová práce se zmiňuje o historii managementu kvality a environmentálního managementu a popisuje jejich základní koncepce. Práce blíže pojednává o získání a obnově certifikátu podle normy ISO 9001 pro systém managementu kvality a podle normy ISO 14001 pro systém environmentálního managementu a snaží se identifikovat pozitiva i negativa efektivního systému managementu kvality a environmentu. Poslední kapitola stručně charakterizuje společnost Kolmetal s. r. o., popisuje její procesy podle požadavků normy ISO 9001, průběh samotné certifikace a její přínosy pro společnost.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Dopad hospodářské krize na odměňování ve Slévárně a modelárně Nové Ransko, s.r.o.
    (Univerzita Pardubice, 2012) Bílková, Iveta; Jindrová, Pavla
    Předmětem bakalářské práce "Dopad hospodářské krize na odměňování ve Slévárně a modelárně Nové Ransko, s.r.o." je analýza systému odměňování v teorii, její komparace do praxe v souvislosti s probíhající hospodářskou krizí v letech 2007-2009 a její dopad na tento systém. V první části práce jsou uvedeny příčiny vzniku krize v USA, její průběh ve srovnání s Českou republikou. Druhá část práce se zabývá základními pojmy ve spojení s odměňováním a mzdovými formami. Třetí část práce vysvětluje, důležitou součást podniku Slévárna a modelárna Nové Ransko, s.r.o., firemní kulturu z pohledu teoretického, ale i praxe. V poslední části práce je pozornost věnována analýze mzdového systému podniku a poukazuje na dopad hospodářské krize ve společnosti jako celku, ale převážně na odměňování.
  • Náhled
    Diplomová práceOtevřený přístup
    Využití logistické regrese a Gompertzovy křivky v ekonomické praxi
    (Univerzita Pardubice, 2012) Hurt, Ondřej; Kubanová, Jana; Pacáková, Viera
    Práce je zaměřena na aplikaci růstových modelů na ekonomické časové řady. Zabývá se použitím logistické a Gompertzovy regrese, rozborem jejich parametrů, výběrem nejvhodnější metody odhadu parametrů a následné predikce budoucích hodnot. Pro účely práce jsou využity programy MS Excel a Statistica 10.
  • Bakalářská práceOmezený přístup
    Vývoj cen pohonných hmot v letech 2000 - 2010
    (Univerzita Pardubice, 2012) Luňáček, Adam; Brebera, David
    Tato práce se zabývá vývojem cen pohonných hmot v letech 2000 - 2010 na světových trzích a jejich vlivem na ekonomiku. V práci jsou charakterizovány základní informace o ropě, jejím využití a spotřebě.
  • Náhled
    Bakalářská práceOmezený přístup
    Franchising v ČR
    (Univerzita Pardubice, 2012) Pultarová, Veronika; Jindrová, Pavla
    Tato práce je zaměřena na přiblížení pojmu franchising, jako způsob podnikání, jeho historický vývoj, výhody a nevýhody využití tohoto systému pro podnikatele, ale především také fungování franchisingu na českém trhu a podmínky pro další rozvoj. Součástí práce je také praktická část, která zobrazuje využití franchisingu na konkrétním podniku.
  • Bakalářská práceOtevřený přístup
    Analýza historického vývoje cen zlata a ropy
    (Univerzita Pardubice, 2012) Feltl, Štěpán; Čenčík, Petr
    Tato práce bude sloužit čtenáři k pochopení vztahu cen ropy a zlata. První část se bude věnovat základním pojmům. Ve druhé části bude následovat statistický rozbor cen zlata a ropy s predikcí cen v budoucnu a třetí část přinese rozbor historických událostí a jejich vlivu na ceny ropy a zlata.
  • Diplomová práceOmezený přístup
    Výpočty aktuárské demografie v tabulkovém procesoru
    (Univerzita Pardubice, 2012) Kameník, Martin; Pacáková, Viera; Jindrová, Pavla
    Cílem diplomové práce je teoreticky popsat a aplikovat metody a techniky modelování úmrtnosti a konstrukce úmrtnostních tabulek v životních pojišťovnách. Diplomová práce bude řešit následující problémové okruhy: Modelování úmrtnosti - délka života, míry úmrtnosti, intenzita úmrtnosti, zákony úmrtnosti. Úmrtnostní tabulky a jejich konstrukce. Metody graduace (vyhlazování) úmrtnostních tabulek a jejich aplikace. Testování kvality graduace. Úmrtnostní tabulky pro vysoké věky. Vyrovnání Gompert-Makehamovou funkcí. Ukázka popsaných metod při využití tabulkového procesoru Excel.
  • Bakalářská práceOtevřený přístup
    Metody rozhodování za rizika a jejich použití v ekonomické praxi
    (Univerzita Pardubice, 2012) Přibylová, Tereza; Slavíček, Ondřej
    Tato práce se zabývá možnostmi řešení rozhodovacího problému konkrétní společnosti, vzniklého z důvodu ekonomické krize.
  • Bakalářská práceOmezený přístup
    Vliv finanční krize na Obklady a dlažby Šetek Miroslav
    (Univerzita Pardubice, 2012) Janeček, Lukáš; Zapletal, David
    Tato práce se věnuje vlivům finanční krize na malý podnik. Dochází zde k vymezení pojmů finanční krize a jejího zachycení v oboru stavebnictví, se kterým činnost podniku úzce souvisí. Dále zachycuje stručnou historii zkoumaného podniku, vymezení jeho činnosti a popis účinků krize na tento podnik. Stěžejní částí je analýza vlivu krize pomocí vhodných statistických metod a odhad vývoje podniku na poměrnou část roku 2012. Nakonec je zařazeno závěrečné shrnutí vyplývající ze zjištěných výsledků.